Nieuws 2018

De organisatie is achter de schermen hard aan het werk geweest om tot een doorstart te komen op een andere locatie. 

Helaas is dit niet gelukt en daarom zal er in 2018 geen triathlon georganiseerd worden in de omgeving Zaanstad.

 

2e Triathlon Wormerland 2018 Geannuleerd

Op het terrein van de Zaanse Golfclub wordt het startschot gegeven voor de eerste editie van de Triatlon Wormerland. Het evenement blijkt geen vervolg te krijgen. (bron: Noord Hollands Dagblad)

De in 2017 gehouden 1e editie en succesvol verlopen Triathlon Wormerland zal in 2018 geen vervolg krijgen.

Deze week heeft de triathlon organisatie moeten besluiten tot het annuleren van de 2e editie. De reden is dat het drie koppig bestuur van de Stichting, die de Zaanse golfbaan beheert en exploiteert, de organisatie van de triathlon Wormerland deze week confronteerde met een zodanig hoge financiële bijdrage per deelnemer dat dit eenvoudigweg niet op te brengen is.
Het gaat om bedragen die buiten alle proporties vallen t.o.v bedragen die in eerder gehouden overleg besproken zijn.

De 2e editie van de triathlon Wormerland stond al zo goed als klaar in de steigers en er werd rekening gehouden met deelnemers aantallen van 700+. Helaas zijn er in 2018 verder geen andere  geschikte locaties om een triathlon binnen de gemeente Wormerland te organiseren en de organisatie  kan nu niet anders dan het evenement annuleren.

Wij betreuren dit nieuws, zijn enorm teleurgesteld maar we hebben geen andere keus!!

Organisatie team Triathlon Wormerland

 

EERSTE EDITIE M5 TRIATHLON WORMERLAND GROOT SUCCES

Eerste M5 Wormerland sprint triathlon met vijf waves op en rond de golfbaan van de Wijde Wormer 2017 was een groot succes…

Bijna 500 deelnemers begonnen rond de middag met zwemmen in het oude Wormerbad. Voor een sprintafstand iets langer dan normaal, 750 meter. Eenmaal uit het water gekomen, stapten de atleten op voor twee rondes fietsen. Ze vertrokken op de verkeersvrije Zuiderweg richting Purmerend en reden via een mooie keerlus midden door het boerenland met alle rust en aandacht voor hun prestaties weer retour richting de golfbaan.

De snelste op deze sprint bleek deze zaterdag Milan Brons te zijn. Hij schreef deze eerste editie van de M5 TRIATHLON WORMERLAND op zijn naam in een tijd van 1 uur, 2 minuten en 23 seconden. Bij de vrouwen was Corine Nelen de snelste in 1 uur, 12 minuten en 21 seconden. De trio’s serie is gewonnen door team Triple E met zijn drieën wisten zij een mooie tijd neer te zetten van 1 uur, 5 minuten en 49 seconden. Deze eerste editie waren wij de gastheer voor de teamwedstrijd NTB 4e Divisie, in deze categorie  wist Kijani 2 de wedstrijd te winnen.

Kortom het was een fantastische race en een prachtige dag.