Parcours 2019

Onderstaand alvast de eerste beelden van de wisselzone, loop en fietsparcours…

VIDEO: Loopparcours tot aan keerpunt…

Relive ‘Loopparcours tot keerpunt. Triathlon Zaanstad’


Er wordt gezwommen in de Nauernasche Vaart (buitenwater) en er wordt gestart door middel van de zogenoemde zwemstart. De deelnemers liggen dus al in het water.
Bij het starten kunnen er wel eens klappen en schoppen uitgedeeld worden, let hiervoor op.
In het kaartje is de blauwe lijn het zwemparcours. Er wordt gestart aan de noordzijde, zwemmen vervolgens onder de brug door, maken een keerpunt en zwemmen nogmaals onder de brug terug richting wisselzone.


Het fietsparcours is één ronde van ca 20 km. Vanaf de wisselzone gaat men rechts over de brug naar de Communicatieweg Oost, hier volgt een keerpunt, terug bij de brug gaat men rechtsaf de N246 op richting rotonde Zaandammerweg, hier gaat men wederom rechtsaf. Bij Heijmans (ongeveer) volgt een keerpunt en fietst men terug naar de rotonde, hier gaat men weer rechtsaf. Voor de volgende rotonde (pont Buitenhuizen), slaat men linksaf het pad bij de afvalwerking op. Men fietst door op de Westzanerdijk tot ca. De Wereldkeuken, hier is een keerpunt. Terug slaan wij eerder af naar rechts en komen we weer uit bij de rotonde Zaandammerweg, hier gaan we weer naar rechts en fietsen we naar de wisselzone.


Het loopparcours gaat vanaf de wisselzone over de brug en dan naar rechts de Vaartdijk op. Bij de Reint Laan Jr. Brug gaan we linksaf de brug over naar de Middel (Westzaan), hier is een keerpunt. Men vervolgt dezelfde route terug.

U loopt echter niet helemaal terug naar de wisselzone, maar ter hoogte van het finishterrein is er voor de deelnemers een ponton aangelegd om zo de finish te bereiken.
De laatste meters is het dus “lopen over water”!!