Briefing & Info 2020

BRIEFING /INFO TRIATHLON ZAANSTAD 2019:

Aanmelden
U haalt voor de start van de wedstrijd u startbescheiden op bij het inschrijfbureau. U krijgt hier een envelop met benodigdheden. Als u bent ingeschreven met een licentie, dient u deze te tonen bij het afhalen. Als u deze niet kunt tonen bent u de kosten voor een daglicentie verschuldigd.
In de enveloppe zit uw startnummer. Deze dient u te dragen bij het fietsen op de rug, bij het hardlopen op de buik. Wij raden het gebruik van een startnummerband aan.
Ook ontvangt u een badmuts voor het zwemmen.
In de enveloppe zit ook een stickervel. Hierop zit een sticker voor op de fiets en twee stickers voor op de helm (zijn dit geen 3 stickers? 2 aan de zijkant en 1 voorop). Deze stickers zijn verplicht! (ook zit er eventueel een sticker voor op uw tas bij)
In de enveloppe zit eventueel ook de MyLaps chip tbv de tijdsregistratie. Deze dient u te bevestigen om de linkerenkel.

Wisselzone
Voordat u naar de wisselzone gaat om uw spullen neer te zetten, dienen de stickers op helm en fiets geplakt te zijn.
Er is een speciale ingang waar u met uw fiets naar binnen moet. Uw fiets wordt hier eerst gecontroleerd door een jurylid of vrijwilliger van de organisatie. Alle stickers moeten geplakt zijn, startnummer zichtbaar en u dient uw helm dicht gegespt op te hebben. Remmen moeten in orde zijn. Let op dat uw stuur geen open stuureindes heeft.
Zet uw fiets en hardloopschoenen bij uw startnummer zoals staat aangegeven op de fietsenrekken. Houdt u hiermee rekening met beperkte ruimte en laat geen rotzooi slingeren.
Na de wedstrijd mag u alleen op vertoon van uw startnummer uw fiets en andere spullen ophalen uit de wisselzone. Een jurylid of vrijwilliger van de organisatie controleert bij weg gaan ook weer of alle startnummers overeenkomen.

Zwemmen
Bij het zwemmen is de badmuts afgegeven door de organisatie verplicht te gebruiken. Indien u een eigen badmuts wilt dragen kan dat, maar de badmuts van de organisatie moet aan de buitenkant zichtbaar zijn.
De watertemperatuur bepaalt of een wetsuit wel of niet verplicht is (zie schema hieronder). De organisatie geeft duidelijk aan wat de temperatuur van het water is.
Het zwemparcours is een heen-en-weer parcours. Hierbij dient u aan de rechterkant van de middenboeien te blijven.
Als u het water uitkomt, rent u via de matten de wisselzone in naar uw fiets. Onthoud dus goed waar uw fiets staat, u zult niet de eerste zijn die moet zoeken.
U zet vervolgens eerst uw helm op en vast en pakt dan uw fiets uit het rek.

Zwemafstand: Tot 750 meter
Wetsuit verboden boven:  22,0 °C
Wetsuit verplicht onder:  14,0 °C
Max. verblijf in water: 30 min.
Inkorten onder: n.v.t.
Afgelasten onder:  13,0 °C

Fietsen
Voordat u uw fiets aanraakt, moet u uw helm op en vast hebben. In de wisselzone mag u niet fietsen.
Met de fiets aan de hand loopt u naar de ‘bike out’, daar is een balk. Na deze balk mag u pas op de fiets stappen.
Tijdens het fietsen is “stayeren” verboden.
“Stayeren is het zodanig kort achter iemand fietsen dat diegene je uit de wind houdt en je zo minder weerstand of zelfs een aanzuigende kracht ervaart.”
U moet altijd een afstand van 10 meter houden, tenzij u duidelijk bezig bent met een inhaalactie. De jury zal hierop toezien en zal tijdstraffen opleggen als u zich hier niet aan houdt.
Indien u wordt betrapt op stayeren, dan wordt een blauwe kaart getoond. U moet zich dan in de ‘Penaltybox’ melden om een tijdstraf uit te zitten. De tijdstraf bij een 1/8ste triathlon is 1 minuut.
De penaltybox bevindt zicht aan de rand van het fietsparcours en is duidelijk zichtbaar. Na het uitzitten van de straf kunt u uw race voortzetten.
Hindert u andere deelnemers, dan krijgt u een gele kaart getoond. Hiervoor geldt een straf van 10 seconden bij de 1/8ste triathlon.
Vergeet u zich te melden in de penaltybox, dan wordt de niet-uitgezeten tijdstraf omgezet in een diskwalificatie. Alle uitgedeelde kaarten worden door de officials geregistreerd en na de wedstrijd gecontroleerd met de uitgezeten straffen.
Komt u terug van het fietsen, ook dan is er een balk voor het moment van afstappen.
Houd u helm op totdat u uw fiets in het rek heeft gehangen. Trek uw hardloopschoenen aan en verlaat de wisselzone bij ‘Run Out’.

Lopen
Het loopparcours is een heen-en-weer parcours. Let hierbij op met het inhalen van andere lopers.
Er zijn een paar dingen niet toegestaan tijdens het lopen:
– Niet kruipen
– Niet met ontbloot bovenlijf lopen
– Niet met een helm op lopen
– Geen paaltjes, bomen of andere objecten gebruiken om bochten te vergemakkelijken
– Niet afsnijden
– Niet op of naast het parcours worden begeleid door niet deelnemende atleten, teamgenoten, teammanagers of andere gangmakers
Ook mag u de volgende uitrusting niet met u meenemen:
– Hoofdtelefoon of headset, mobiele telefoon of elektronische oordopjes die zijn ingebracht in, of over de oren.

Team
Als team legt u de afstand af in estafettevorm. Dat houdt in dat 1 deelnemer zwemt, 1 deelnemer fietst en 1 deelnemer loopt. Dat kan in 2-tal of in 3-tal. U maakt zelf de keuze wie welk onderdeel doet.
Als team krijgt u 1 chip en 1 startnummer. Deze moeten in de speciaal ingerichte deel van de wisselzone worden overgegeven aan de volgende deelnemer. Hierbij is een startnummerband handig!
Beschrijving:
de zwemmer zwemt de afstand en loopt naar het speciale gedeelte in de wisselzone, hier geeft hij/zij de chip over aan de fietser. Deze doet eerst de chip om voordat hij/zij naar de fiets loopt. De fietser legt de afstand af en komt terug in de wisselzone. De fietser parkeert eerst de fiets, loopt naar het speciale gedeelte in de wisselzone en overhandigt naast de chip nu ook het startnummer! De loper legt de loopafstand af.
Als team mag je samen over de finish komen. Spreek dit van te voren goed af.

Drinkposten
Op het evenemententerrein staat een drinkpost voor de deelnemers. Ook bij het keerpunt van de looproute staat een drinkpost.

Afval
Tijdens de triathlon is het verboden om afval weg te gooien op of langs het parcours, op straffe van diskwalificatie. U kunt afval achterlaten in de wisselzone of in de buurt van de drankpost en het finishterrein. Hier zullen diverse afvalbakken aanwezig zijn.

Uitslagen
De uitslagen worden verzorgt door MyLaps, deze zullen zo snel mogelijk na het evenement op de website gepubliceerd worden.